Sjaal met Verhaal


Sjaal met Verhaal creërt werk voor vrouwen in Nepal en Thailand. De nadruk ligt op Nepal. Er wordt samengewerkt met anderen om alle projecten één tot twee keer per jaar te bezoeken. Daar waar in het begin de nadruk op inkoop lag, wordt nu de vertaalslag gemaakt naar eigen productontwikkeling. De contacten in Nepal en Thailand zijn uitgegroeid tot vriendschappen en maken dat Nepal een 2e thuis is geworden. Vanuit de omzet ondersteunt Sjaal met Verhaal in Nepal diverse projecten.

De twee grootste projecten zijn het kinderhuis in Pokhara, Namaste Community Foundation (NCF) en de bouw van een medische post door de stichting Asian Heritage Foundation Nepal (http://www.ahfnepal.org/ en http://stichtingasianheritagenepal.weebly.com/)

Ook op andere manieren ondersteunt Sjaal met Verhaal projecten. Zo zijn er altijd producten waar een klein foutje in zit of die blijven liggen in de voorraad. Dat wil niet zeggen dat deze producten niet meer verkoopbaar zijn. Deze producten worden onder andere geschonken aan Stichting Diyo Nepal (http://www.diyonepal.nl/nl/). Zij verkopen deze producten op kleine markten en de opbrengst gaat naar deze Stichting.


 

Downloaden tekst :