Klikety klik cadeaudoosjes uit Zuid-Afrika


De doosjes worden gemaakt door All Women Recycling.
Dit is een klein werkgelegenheidsproject in Muizenberg, een voorstad van Kaapstad, voor vrouwen die langer dan twee jaar werkloos zijn.

Op dit moment werken er tien vrouwen die de leuke vrolijke doosjes maken (Klikety-kliks) van oude PET (frisdrank) flessen. De vrouwen bewerken en decoreren de flessen met servetten waardoor deze doosjes ontstaan. U kunt ze gebruiken als bloemenvaasje of doosje voor bijvoorbeeld snoepjes en pinda’s. Verder zijn het leuke geschenkverpakkingen om geld in te doen bij verjaardagen of recepties, of babysokjes bij geboortes. Uiteraard kunt u er ook uw losliggende “troep” zoals elastiekjes, USB sticks en paperclips in kwijt.
Maar hoe en waarvoor u ze ook gebruikt, ze zijn altijd leuk en vrolijk!
Met een rits er in zijn ze ook te gebruiken als etui.


Als u een laagje zand in de grote doosjes doet zijn ze ook geschikt als sfeerlichtje door bijvoorbeeld een waxinelichtje in het zand te zetten zodat het stabiel en veilig kan branden. Tegenwoordig zijn er ook imitatie waxinelichtjes te koop met Ledlampjes zodat ze ook in verzorgingshuizen gebruikt kunnen worden of op/in andere plaatsen waar geen open vuur is toegestaan.