Kazuri Sieraden
Lady Susan Wood startte met KAZURI (het Swahili-woord voor klein en mooi)
in 1975 met een personeelsbestand van twee Afrikaanse vrouwen, om werkgelegenheid te creëren. Vooral voor kansarme mensen en alleenstaande moeders, in de stad en regio van Nairobi (Kenia).

Alle kralen voor de sieraden worden met de hand van klei gevormd en daarna verwerkt tot halskettingen, armbanden en oorbellen, die je nu ook bij ons in de collectie vindt. Nadat de kralen hun vorm hebben gekregen worden ze voor de eerste keer gebakken, daarna beschilderd en nogmaals gebakken. Om de kraal zijn uiteindelijke diepe glans te geven wordt nog een extra parelmoerlaag aangebracht en worden ze nogmaals gebakken.

De unieke structuur van de klei in combinatie met diverse toevoegingen en bewerkingen zorgen er voor dat het keramiek een hele compacte structuur krijgt. Daardoor worden de kralen zeer sterk en zullen ze niet breken of beschadigen wanneer je ze laat vallen. KAZURI zorgt goed voor haar medewerkers; naast een goed inkomen kunnen de medewerkers ook rekenen op gezondheidszorg.
In de kliniek naast de werkplaats kunnen medewerkers en hun directe familieleden twee keer per week bij een gediplomeerd verpleegster terecht voor gratis medische hulp, advies, voorlichting en medicijnen. Bij doorverwijzing naar een ziekenhuis vergoedt Kazuri 80% van de medische kosten.

Kazuri heeft inmiddels meer dan 350 medewerkers en is aangesloten bij de World Fair Trade Organisation. Met de aanschaf van deze sieraden verwen je niet alleen jezelf, maar je helpt ook de vrouwen van KAZURI en hun gezinnen aan een beter leven en hoop voor de toekomst!

Bekijk het filmpje over de Kazuri Workshop in Kenya.


Terug naar de hoofdpagina

 

Downloaden tekst :