Aromalamp van zeepsteen / speksteen

 
 
Zeep– ook wel speksteen genoemd is een mineraal in vele kleuren en patronen. Geen enkele lamp is daarom gelijk aan een andere. Elke aromalamp is handgemaakt door ervaren Indiase werklieden. Een aromalamp wordt gebruikt om van de milde en zachte geur van etherische oliën te kunnen genieten.

Etherische olie wordt ook wel aromatische, vluchtige of essentiële olie genoemd. De etherische oliën zijn vluchtige oliën gewonnen uit planten.
Etherische oliën kunnen uit verschillende delen van een plant worden gewonnen, bijvoorbeeld de bloesem, de vrucht, het zaad, de bladeren, de schil, of het hout (van stam, takken of wortels). Soms bevatten verschillende delen van een plant verschillende etherische oliën. Sommige soorten etherische olie zijn vrij duur. Dit komt doordat soms veel planten nodig zijn om een kleine hoeveelheid olie te produceren. Een goedkope olie is bijvoorbeeld sinaasappelolie, omdat de schillen van sinaasappels een afvalproduct van de sapindustrie zijn. Duur is bijvoorbeeld rozenolie, omdat er erg veel speciaal voor de olie gekweekte rozen nodig zijn om een beetje etherische olie te produceren.

Hoe uw aromalampje te gebruiken:

1. Vul het kommetje met water en voeg daar een aantal druppels geurolie
    aan toe. (Als het kommetje leeg is wacht 10 minuten alvorens
    weer bij te vullen.
2. Steek een theelichtje aan en plaats deze in de lamp onder het kommetje.
    Als het water met de olie warm is zal de olie verdampen en de geur verspreiden.
3. Nooit een theelichtje gebruiken zonder aluminium cup.
4. Het kommetje nooit vullen met koud water als het heet is, het kan
    dan makkelijk barsten of scheuren


Terug naar de hoofdpagina

 

 

Downloaden tekst :